Замах на Фаріон об'єднав політиків

Група політиків на засіданні парламенту
Група політиків на засіданні парламенту

У Львові сталося напад на ексдепутатку та мовознавицю Ірину Фаріон. Багато українських політиків висловили свою реакцію на цей злочин та побажали їй одужання.

«Це жахлива новина про замах на вбивство, що стався посеред білого дня в Львові. Ми молимось за здоров'я пані Ірини! Медики роблять все можливе. Найголовніше зараз - врятувати її життя та знайти зловмисника!», - сказав мер Львова Андрій Садовий.

«Мої друзі не завжди поділяють погляди Ірини Фаріон, але вони бажають їй одужати і сильно це висловлюють в соціальних мережах. Тероризму немає місця в Україні! Я впевнений, що зловмисників знайдуть і покарають!», - зауважила народна депутатка Євгенія Кравчук.

Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що можна не погоджуватись з позицією Фаріон, але вбивство - це нацизм і тероризм.

Мер Тернополя Сергій Надал прокоментував замах на Ірину Фаріон та висловився, що держава повинна зробити все можливе, щоб покарати винних.

Сьогодні у Львові стріляли у "свободівку" Ірину Фаріон. Вона була патріоткою, українкою, націоналісткою! Думки про її позицію не завжди були однозначними, але ніхто не міг заперечити, що Ірина Фаріон справжня захисниця нашої Мови, церкви та української культури! Молимося за її одужання.», - написав Надал.

Екснародний депутат Ігор Мірошниченко зазначив, що в своєму житті не зустрічав більш цілісної та ерудованої особистості, як Ірина Фаріон.

Український політик та колишній народний депутат Ігор Мосійчук опублікував новину про замах на Фаріон і побажав їй швидкого одужання.

«Зараз надзвичайно важливо розкрити цей злочин, оскільки він не стосується лише Фаріон, але й нашої країни, яку хочуть розшатати. Вороги України намагаються посіяти розбрат серед українців... Фаріон є символом для цього. », - написав Мосійчук.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав до розслідування та покарання винних.

Голова партії ВО "Свобода" Олег Тягнибок відреагував на злочин, заявивши, що це - постріл українським ідеалам, ідентичності, мові та правді.

Раніше президент України Зеленський заявив, що всі необхідні сили Національної поліції та СБУ задіяні для розслідування цього злочину.

Нагадаємо, що ввечері 19 липня невідомий напав на мовознавицю Ірину Фаріон у Львові. Вона перебуває в реанімації у важкому стані.

Читайте також