Замах на Трампа: всі подробиці, реакція Байдена та Зеленського

Замах на Трампа: деталі, реакція Байдена
Замах на Трампа: деталі, реакція Байдена

Збройний напад на Дональда Трампа

На передвиборному мітингу в Батлері, штат Пенсільванія, стався збройний напад на колишнього президента США Дональда Трампа. За попередніми даними, нападник відкрив вогонь приблизно за п'ять хвилин після початку виступу Трампа.

Як повідомляє "Хвиля", президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський відреагували на замах на Дональда Трампа.

Нагадаємо, в результаті стрілянини Трамп отримав поранення у вухо. Також повідомляється про одного загиблого серед глядачів і двох тяжко поранених, яких доправили до лікарні гелікоптером.

Свідки стверджують, що бачили чоловіка з рушницею на даху сусідньої будівлі. Нападника було ліквідовано на місці. За неофіційною інформацією, ним виявився 20-річний Томас Метью Крукс. Біля стрілки було знайдено напівавтоматичну гвинтівку AR-15.

Незважаючи на поранення, Трамп невдовзі повернувся на сцену зі словами "Борись! Борись! Борись!". ФБР розпочало розслідування інциденту як замаху на вбивство.

Реакція Байдена та Зеленського

Президент США Джо Байден виступив із офіційною заявою у зв'язку з інцидентом, який стався на передвиборчому мітингу колишнього президента Дональда Трампа в Пенсільванії.

У своєму зверненні, опублікованому у соціальній мережі Х, Байден повідомив, що його поінформували про стрілянину на заході Трампа. Президент висловив полегшення у зв'язку з тим, що його політичний опонент перебуває у безпеці та почувається добре.

"Я вдячний, дізнавшись, що він у безпеці і з ним все гаразд. Я молюся за нього, його родину і всіх, хто був присутнім на мітингу, поки ми очікуємо на додаткову інформацію", - заявив Байден.

Чинний президент США також висловив вдячність Секретній службі за оперативні дії щодо безпеки Трампа.

У свою чергу, президент України Володимир Зеленський виступив з офіційною заявою у зв'язку з інцидентом на передвиборчому мітингу колишнього президента США Дональда Трампа в Пенсільванії.

У своєму зверненні, опублікованому в соціальній мережі Х, Зеленський висловив глибоке занепокоєння.

"Я вражений, дізнавшись про стрілянину у колишнього президента США Дональда Трампа на його мітингу в Пенсільванії", - написав він.

Український лідер рішуче засудив акт насильства, заявивши, що "таке насильство не має виправдання та не повинно мати місця ніде у світі. Насильство ніколи не повинно переважати".

Зеленський висловив полегшення через те, що Дональд Трамп перебуває в безпеці, і побажав йому якнайшвидшого одужання. Він також висловив співчуття близьким загиблого учасника мітингу.

На закінчення Зеленський висловив сподівання, що Америка вийде з цієї ситуації сильнішою.

Читайте також