Замість параду – війна в Україні. Хакери зламали телеканали в російських регіонах

Хакери під час параду на 9 травня зламали ефіри російських телепровайдерів

Під час трансляції параду на 9 травня, хакери зламали ефіри місцевих телепровайдерів у декількох регіонах Росії. Замість показу параду на Красній площі, глядачі побачили кадри, пов’язані з війною в Україні та репресіями в РФ. Про це повідомляють російські ЗМІ.

У Омській, Іркутській областях та в Башкортостані хакерам вдалося зламати системи Smart TV. На екранах замість параду вони показали відео з опозиційних ЗМІ, кадри з "Російського маршу" та історій колишніх ув'язнених, які брали участь у війні з Україною. Також відтворили кадри теракту в "Крокусі", відео фальсифікації російських виборів та фото учасників війни в Україні з написом "вбивця" на кожному фото.

Хакери, що вдерлися в ефір телепровайдера "Уфанет", заявили про імпічмент Путіну, його звинуватили у фальсифікації голосів, "розв'язуванні війни з найближчим народом" та бездіяльності під час терактів. Такий ефір транслювали на всіх каналах користувачів цифрових телевізійних приставок SberBox і Уфанет-тв.

У Оренбурзькій області, конкретно в Орську, яке постраждало від повені, транслювали затоплений Орськ та розповідали про розкрадання грошей на дамбі. Цей ефір тривав близько 40 хвилин і був показаний на всіх каналах приставок SberBox і Уфанет-тв.

Раніше повідомлялося, що розвідка здійснила масштабну хакерську атаку на ресурси партії Путіна. Також було повідомлено, що українські кіберфахівці атакували російські сайти, що підтримують компанію "Ремдизель", яка випускає бронемашини "Ахмат".