Зарплата військовослужбовців: що змінилося з 1 серпня

Зарплата військовослужбовців
Зарплата військовослужбовців

Згідно зі Законом України "Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" та постановою Кабінету Міністрів України № 704, грошове забезпечення військовослужбовців включає дві основні складові: посадовий оклад, оклад за військовим званням і надбавку за вислугу років.

Станом на серпень і до кінця 2024 року мінімальна заробітна плата мобілізованого військовослужбовця становитиме 33 тис. грн. Ця сума складається з мінімального окладу солдата-строковика в розмірі 20 тис. грн та окладу за військовим званням у розмірі 13 тис. грн. Зазначені виплати не підлягають оподаткуванню військовим збором у розмірі 1,5%.

Військовослужбовці ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони, які здійснюють вогневе ураження супротивника, отримують доплату у розмірі 100 тис. грн, навіть якщо вони не знаходяться в зоні бойових дій. Таку ж доплату отримують військові, які займаються розмінуванням територій поза зоною бойових дій.

Нагадаємо, що раніше Міністерство оборони України представило новий інструмент для військовослужбовців - онлайн-калькулятор грошового забезпечення. Цей зручний сервіс дозволяє військовим самостійно розрахувати свої виплати, враховуючи звання, стаж, умови служби та участь у бойових діях.

Читайте також:

  • Усе про зарплати військових: від чого залежать і якими бувають
  • Пенсії, тарифи на комуналку та виплати ВПО: що змінилося з 1 серпня

Читайте також