Засудженого в Криму художника окупанти етапували у «Владимирский централ»

Кримського художника і активіста Богдана Зізу, який був засуджений на 15 років ув'язнення, російські окупанти перевезли до в'язниці "Владимирский централ". Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Після тривалого перебування в інших в'язницях, в січні Зізу був перевезений до "Владимирского централу" у російському місті Владимир.

16 травня 2022 року будинок адміністрації Євпаторії на окупованому Криму був облитий синьо-жовтою фарбою. Поліцейські звинуватили Богдана Зізу в цьому інциденті.

6 червня 2023 року Військовий суд Ростова-на-Дону засудив Богдана Зізу на 15 років в колонії загального режиму. Кримінальний кодекс РФ передбачається строгий режим на 18 років.

Пізніше до Зізу були додані дві нові статті про тероризм. Всього йому було пред'явлено 4 статті КК РФ, з яких три стосувалися тероризму: вчинення терористичного акту, загроза вчинення теракту та заклик до тероризму, а також вандалізм із політичних мотивів.

27 вересня 2023 року Військовий апеляційний суд у Власіха підтвердив вирок Зізу.

На початку листопада минулого року повідомлялося, що Зізу перебуває в російській виправній колонії №29 у місті Перм.

Богдан Зізу звернувся до президента України з проханням включити його та інших українських політичних ув'язнених в списки для обміну на території Криму та Росії.