Затори та дефіцит пального: жителі Флориди втікають від урагану «Мілтон»

Люди, що втікають від урагану «Мілтон»
Люди, що втікають від урагану «Мілтон»

Мешканці штату Флорида утікають від урагану "Мілтон" і евакуюються зі своїх будинків. Це призводить до значних заторів на дорогах і нестачі пального на заправках. Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Очікується, що ураган накриє узбережжя біля міста Тампа і спричинить рекордне за останні 100 років затоплення цього населеного пункту.

Влада Флориди закликає мешканців сусідніх районів негайно покинути свої домівки через серйозну загрозу для життя. Автостради переповнені, а деяким автозаправкам закінчується пальне, повідомляє CNN.

У штаті вже було організовано пункти швидкого реагування, де розміщені екскаватори, генератори та інше обладнання. Губернатор Рон Десантіс повідомив, що Департамент надзвичайних ситуацій Флориди готує запаси тривалого зберігання продуктів, води, пального та мішків з піском.

Також були побудовані тимчасові дамби для захисту критичної інфраструктури, зокрема лікарень і електростанцій.

Раніше було повідомлено, що більше 6 млн осіб можуть бути евакуйовані з Флориди.

Нагадаємо, президент США Джо Байден вирішив перенести свій візит до Німеччини через наближення урагану.

Також держсекретар США Блінкен прийняв аналогічне рішення і відмінив свою поїздку до Німеччини через ураган, який наближається до узбережжя Флориди.

Раніше зазначалося, що мільйони американців на південному сході і сході США залишаються без електроенергії через катастрофічний ураган "Хелена", найсильніший з 1958 року.

Читайте також