Затримано одного з підозрюваних у нападі на казахського журналіста

Затримано одного з підозрюваних у нападі на казахського журналіста

Один з підозрюваних у нападі на казахстанського опозиціонера Айдоса Садикова, який відбувся в Києві 18 червня, був затриманий. Про це повідомила генеральна прокуратура Казахстану.

Правоохоронні органи України встановили осіб, які вчинили напад на Садикова.

«Генеральною прокуратурою до компетентних органів України направлено міжнародне слідче доручення про надання матеріалів кримінальної справи про причетність Жаканбаєва та Каратаєва до скоєного злочину», – йдеться в повідомленні.

21 червня підозрюваний Жаканбаєв А.М. самостійно звернувся до органів внутрішніх справ Республіки Казахстан, де його допитали за обставинами справи. Цього ж дня його затримали за підозрою у скоєнні злочину.

Його співучасник Каратаєв М. досі перебуває у розшуку.

Як раніше повідомлялося, казахський журналіст і керівник опозиційного інтернет-медіа «Басе» Айдос Садиков постраждав в результаті нападу у Києві. Двох громадян Казахстану, підозрюваних у замаху на вбивство опозиціонера, оголосили в міжнародний розшук.

Садиков, відомий своєю критикою казахської влади на своєму YouTube-каналі, а також підтримкою протестів в Казахстані, був оголошений в розшук у жовтні 2023 року за «розпалювання соціальної, національної, родової, станової чи релігійної ворожнечі». Його останнє відео, в якому він критикував президента Токаєва, вийшло сьогодні.

Нагадаємо, що у Києві невідомий напав на чоловіка, який сидів у припаркованому автомобілі біля станції метро «Політехнічний інститут». Після стрілянини зловмисник втік.

Читайте також: