Завершення війни 2023-го чи затяжний конфлікт: у Зеленського оцінили заяви Буданова та Столтенберґа

Завершення війни 2023-го чи затяжний конфлікт: у Зеленського оцінили заяви Буданова та Столтенберґа

Генсек НАТО Єнс Столтенберґ вважає, що російсько-українська війна буде затяжною. Натомість головний розвідник України Кирило Буданов переконаний, що бойові дії завершаться до кінця літа поточного року.

Ці заяви прокоментував радник голови Офіса президента Михайло Подоляк в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua. Він пояснив різницю у цих висловлюваннях.

"Столтенберґ говорить так само, як інші лідери наших країн-союзників. Вони кажуть, що незалежно від терміну війни будуть підтримувати, постачаючи зброю, надаючи фінансову допомогу, гуманітарні програми Щодо того, як глибоко вони розуміють війну, ресурсні можливості Росії, України про це глибше говорить Кирило Буданов. Тому що ми бачимо сьогодні, як розвивається війна, ми бачимо психологічний стан в Україні і в РФ", зазначив Подоляк.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За словами Буданова, завершенням війни наприкінці серпня 2023 року стане вихід України на кордони 1991-го. Це означає деокупацію Криму та Донбасу.

Подоляк наголосив, що для такого результату Україні вкрай необхідні ракети, здатні летіти 200300 км.

Він переконаний, що мобілізацію в Росії продовжать, а кордони закриють. На його думку, ресурсів для ведення війни в Росії вже немає. А того, що є, недостатньо для суттєвої зміни позиції на фронті.

"2023-й буде роком остаточної фіналізації долі РФ", наголосив радник.

Заяви президента Росії Володимира Путіна свідчать про те, що Кремль змирився з колосальними втратами своєї армії в Україні й прагнутиме виграти цю війну. Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни.

Росія має намір продовжувати свою воєнну агресію проти України. Після провалу так званої "спецоперації" Путін налаштовує країну на довготривалу війну, розповів голова комітету французького парламенту з питань національної оборони та збройних сил Том Гассільюд.

Читайте також: