Збірна Німеччини з біатлону через 10 років отримає «золото» Олімпіади

Збірна Німеччини з біатлону, Олімпіада, «золото»
Збірна Німеччини з біатлону, Олімпіада, «золото»

Біатлонна збірна Німеччини отримала "золото" в чоловічій естафеті на Олімпійських іграх-2014 після десяти років. Про це оголосив Міжнародний союз біатлоністів (IBU) на основі вердикту Спортивного арбітражного суду (CAS).

У 2020 році російських спортсменів Євгенія Устюгова і Світлану Слєпцову було визнано винними у порушенні антидопінгових правил у сезоні-2013/14. Устюгову були виявлені сліди оксандролону, а у Слєпцової - остарину.

Апеляція спортсменів була відхилена спустя чотири роки. Таким чином, більшість результатів Устюгова та Слєпцової в сезоні-2013/14 були анульовані, включаючи результати на Олімпійських іграх-2014 в Сочі.

Внаслідок дискваліфікації Устюгова, збірна Росії втратила "золото" в чоловічій естафеті. Також медалі були позбавлені Олексія Волкова, Дмитра Малишка та Антона Шипуліна.

Срібні призери чоловічої естафети на Олімпіаді-2014 - німці Ерік Лессер, Даніель Бьом, Арнд Пайффер та Саймон Шемпп - стали олімпійськими чемпіонами, а команда Австрії отримала срібну нагороду, а Норвегія - бронзу.

Заслужене святкування "золота", емоції та мить олімпійської перемоги втрачені назавжди. Але принаймні нарешті є ясність і справедливість. Ми вітаємо наших біатлоністів з олімпійською перемогою та сподіваємось на багато чесних змагань у майбутньому.

Віта Семеренко, українська біатлоністка, була тимчасово відсторонена від змагань через порушення антидопінгових правил. Вона потрапила до списку Національного антидопінгового центру України (НАДЦ).

Французька біатлоністка Жюлія Сімон була визнана винною у справі про шахрайство.

Експрезидента Міжнародного союзу біатлоністів Бессеберга засудили до трьох років ув'язнення за корупцію.

Завершення Кубка світу з біатлону

17 березня 2024 року завершились змагання на Кубку світу з біатлону у сезоні-2023/24. Загалом було розділено 58 нагород, представники восьми країн зайняли місця на подіумі. Українська команда вперше за два роки завершила сезон Кубка світу без нагород. З 2019 по 2022 роки Україна завоювала принаймні одну нагороду.

Читайте також