Зброя від США: «Азов» підтвердив зняття заборони на отримання допомоги

Зображення американської зброї у руках бійців «Азову»
Зображення американської зброї у руках бійців «Азову»

Бригада "Азов" отримала підтвердження від Сполучених Штатів Америки, що вона пройшла перевірку відповідно до законодавства США і має право на отримання допомоги в сфері безпеки. Про це повідомили у прес-службі бригади "Азов".

Зокрема, представники Посольства США в Україні підтвердили, що 12-та бригада спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України пройшла перевірку, яка передбачена законодавством США, і отримала право на отримання допомоги від Сполучених Штатів Америки у сфері безпеки.

Представники бригади зазначили, що отримання західної зброї та підготовки від США покращить боєздатність "Азову" і сприятиме збереженню життів та здоров'я особового складу.

Також вони заявили, що це відкриває нову сторінку в історії бригади, яка стає ще потужнішою, професійнішою і небезпечнішою для окупантів.

Проте в заяві не було надано інформації про те, чи вже отримала і використовує американське озброєння бригада "Азов".

Згідно з повідомленням газети The Washington Post, Державний департамент США дозволив бригаді "Азов" використовувати американську зброю, скасувавши заборону, яка була введена багато років тому через занепокоєння щодо засновників цього військового підрозділу.

Представники адміністрації Байдена зазначили, що 12-та бригада спеціального призначення "Азов" пройшла ретельну перевірку згідно з законодавством США. Закон Ліхі, який не дозволяє видавати військову допомогу підрозділам, які порушують права людини, не був порушений. 

Читайте також