Здатний нести різні боєприпаси: Міноборони презентувало новий ударний дрон

Українське військо отримало новий ударний безпілотник

Міністерство оборони презентувало новий ударний безпілотник українського виробництва під назвою "Кажан" Е620. Цей безпілотник може нести боєприпаси на висоті до 1000 метрів і рухатися зі швидкістю до 72 кілометрів на годину, пролягаючи відстань у 12 кілометрів. Про це повідомили в пресслужбі міністерства.

"Кажан" Е620 відноситься до класу реактивних ударних безпілотників, і його розробили українські виробники.

Цей «гексакоптер» (безпілотник на шістьох гвинтах) може багато разів скидати боєприпаси та міни на цілі. Його можливості включають польоти на висоті до 1000 метрів зі швидкістю до 72 кілометрів на годину на відстань до 12 кілометрів", – повідомили в Міноборони.

За словами військових, навчитися керувати цим безпілотником можна досить швидко.

Українські військові успішно атакували систему залпового вогню

Вперше в історії українські військові вдалося вразити реактивну систему залпового вогню БМ-27 "Ураган" FPV-дроном. Оскільки атаку виконав лише один безпілотник, розмір пошкодження системи наразі невідомий.

Перший сертифікований бронежилет для українських жінок-бійців

Міністерство оборони сертифікувало перший бронежилет спеціально для українських жінок-військовослужбовців. Зразок бронежилета був затверджений після двох етапів випробувань. Після першого етапу польових випробувань було враховано особливості будови жіночого тіла. У жінок плечі вужчі, а таз, навпаки, ширший, ніж у чоловіків, тому їм було не зручно користуватися «чоловічою» версією бронежилета. За ваговими та іншими характеристиками цей бронежилет не відрізняється від загальновійськового, затвердженого раніше.