Здатний підняти вантаж масою 200 кг: РФ розробила новий безпілотник «Перун»

Здатний підняти вантаж масою 200 кг: РФ розробила новий безпілотник «Перун»

Угрупування військ «Дніпро» в Росії створило новий безпілотник «Перун», який може перевозити до 200 кг вантажу. Цю інформацію повідомило Міністерство оборони РФ.

Цей безпілотник може бути використаний для евакуації поранених та здійснення десанту в тил противника. Один «Перун» може доставити такий обсяг продовольства, на який раніше знадобилося б не менше 13 вильотів інших беспілотників FPV-дронів.

Міноборони РФ вказує, що бойові можливості безпілотника вже були перевірені на полігоні. На «Перуні» встановили установку з керованою ракетою та здійснили постріл з землі та в повітрі. Керування ракетою відбувається через пульт дистанційного керування, а не на самій установці.

У наступних випробуваннях «Перун» планують оснастити кулеметом та системою для запуску некерованих авіаційних ракет.

Нагадаємо, що раніше в Росії була розроблена нова версія некерованої ракети С-8 «НАР» під назвою С-8ОФП, яка призначена для нанесення ударів по легкій і важкій бронетехніці. Крім того, російська компанія Integrated Robotic Technologies (IRT) розробила дрон IRT-Scout з максимальною швидкістю 90 км/год, радіусом дії 50 км, часом польоту до 60 хвилин і корисним навантаженням 200 грамів.

Читайте також: