Зеленська прийшла на відверту розмову до доньки своєї куми Кравець

Перша леді Олена Зеленська у подкасті з донькою Олени Кравець Марією говорила про психічне здоров'я молоді під час війни

Перша леді Олена Зеленська разом зі своєю дочкою Марією Кравець і 7-річною дівчинкою Поліною Медвідь взяли участь у подкасті, де обговорювали психічне здоров'я української молоді під час війни.

Учасниці розмови обговорили, як боротися з тривогою та страхами, підтримку близьких у складні часи, вплив медитації та дихальних практик на ментальне здоров'я, а також важливість мистецтва.

“У нас вийшла щира розмова, під час якої обговорили з дівчатами, як боротися з тривогою та страхами, торкнулися теми підтримки близьких, коли їм погано. Також говорили про те, чи допомагають медитація та дихальні практики, як підтримати ментальне здоров'я за допомогою мистецтва”, - зазначила Олена Зеленська.

Олена Зеленська також розповіла, що знову почала займатися музикою, яка її захоплювала у шкільні роки. Вона закінчила музичну школу по фортепіано і зараз намагається відновити свої навички.

“Я музичну школу закінчила, закрила піаніно і пішла у вільне життя, як мені здавалося. І от нещодавно я знову відкрила інструмент і зрозуміла, що мені це необхідно. Можливо, іноді знову пограти”, – поділилася Зеленська.

Перша леді також порадила не боятися власних почуттів та досліджувати їх, навіть якщо вони негативні. Вона розрізняє раціональну та ірраціональну тривогу і рекомендує готуватися до подій, щоб покращити своє самопочуття.

“Я вже для себе зрозуміла, що в мене є два типи тривожності. Перший, коли я розумію, чому я тривожусь. Наприклад, коли мене очікує якась подія, перед якою я хвилююся, і я маю до неї готуватися. Це – раціональна тривога. Але є ірраціональна тривога, коли на душі просто погано. В такий момент я ставлю собі запитання, чи маю можливість щось зробити, щоб стало краще”, - пояснила Олена Зеленська.

Олена Зеленська закликала всіх вивчати свої почуття, розвиватися та допомагати собі у складних ситуаціях. Вона також пройшла курси домедичної допомоги, що дозволяє їй діяти у критичних ситуаціях.

“Якщо мене будуть лякати ще якісь речі, то я, мабуть, буду розбиратися з ними: чому я цього боюся і що я можу з цим зробити, щоб уникнути переживання”, - додала дружина глави держави.

Олена Кравець, хрещена мати Олени Зеленської, та її чоловік, продюсер Сергій Кравець, не мають можливості спілкуватися з кумами президентської пари. Вони зазначають, що їх не додають в соцмережах з міркувань безпеки.

“Я не спілкувалася з ними вже дуже давно. Я не знаю, як зараз виглядають діти, які росли на моїх очах. Я не можу цього дізнатися, адже у мене немає доступу. Це розумію, бо це питання безпеки”, - розповіла Олена Кравець раніше.

Також Олена Зеленська розповіла, як змінився характер її чоловіка під час війни.