Зеленський анонсував нові оборонні пакети для України, угоди про безпеку та розповів про підготовку до Саміту миру

Зеленський оголосив оборонні пакети, угоди та підготовку до Саміту миру
Зеленський оголосив оборонні пакети, угоди та підготовку до Саміту миру

Україна планує розширювати співпрацю у виробництві дронів

Україна намірена збільшити обсяги виробництва дронів і залучити спеціальні інвестиції у цей сектор. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 30 травня. Він також повідомив про плани на багато комунікацій з партнерами щодо нових систем протиповітряної оборони та спільних проектів.

Зазначено, що українська сторона вже провела кілька нарад з зовнішньополітичною командою, на яких обговорювались плани на майбутній Саміт миру. Особлива увага була приділена результатам цього червня.

Також читайте:  Ілюзія світу та дипломатична гра Кремля

"Ми докладно плануємо переговори, зустрічі наших представників, зміст документів. Це стосується і оборонних пакетів для України, і нових угод про безпеку, і Саміту миру. Фактично щодня ми додаємо учасників Саміту та протидіємо російським спробам зірвати чи послабити Саміт. Зараз у кожного представника України є чітке завдання – як зробити наступний місяць результативнішим для України", - сказав президент.

Також варто пригадати, що президент РФ Володимир Путін загрожує Заходу глобальною війною, якщо Україні буде дозволено атакувати Росію.

Читайте також