Зеленський анонсував переговори у США та новий план посилення України

Зеленський переговори у США - план посилення України
Зеленський переговори у США - план посилення України

Звернення Володимира Зеленського на 940-й день війни

Президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням 20 вересня 2024 року, на 940-й день війни. У своєму виступі він наголосив на ключових моментах діяльності уряду і планах на майбутнє.

Зеленський повідомив про проведення засідання Ставки, де обговорювалися питання фронту, операцій у Курській області, виробництва дронів та ракет, а також енергетичної безпеки.

Президент наголосив на важливості швидкості реального виробництва та постачання, а не лише укладання контрактів і фінансування.

«Цей візит [президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн] додав Україні чутливої підтримки», – зазначив Зеленський.

Президент оголосив про новий пакет допомоги від Євросоюзу для української енергетики на суму 160 млн євро і досягнення домовленостей щодо збільшення імпорту електроенергії в Україну.

Також Зеленський повідомив про підготовку до переговорів у США, де він планує зустрітися з президентом Байденом, представниками обох партій у Конгресі і обома кандидатами в президенти США. Метою цих зустрічей є представлення конкретного плану посилення України у війні та наближення до справедливого миру.

«Україна розраховує на цю підтримку. Дуже. І це справедливо. Бо коли один народ виграє битву за свою незалежність і дотримання міжнародного права, увесь світ виграє. І саме так має бути», - підкреслив президент у своєму зверненні.

Читайте також