Зеленський анонсував важливі рішення щодо F-16 та нові безпекові угоди під час візиту до США

Президент Зеленський під час візиту до США анонсував нові рішення стосовно виготовлення F-16 та укладення безпекових угод
Президент Зеленський під час візиту до США анонсував нові рішення стосовно виготовлення F-16 та укладення безпекових угод

Президент України Володимир Зеленський розповів у своєму відеозверненні про свої плани і очікування від робочого візиту до Сполучених Штатів Америки 10 липня. Він підкреслив, що переговори у Вашингтоні мають декілька ключових моментів.

"Сьогодні продовжуємо роботу в Вашингтоні. Буде, зокрема, вже дуже скоро рішення по F-16. Збільшуємо кількість літаків, доступних Україні", - заявив Зеленський, підкреслюючи важливість посилення повітряної оборони країни.

Президент також повідомив про надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони: "Вчора для України ми отримали рішення про ще п'ять Петріотів, десятки інших систем ППО".

Крім того, Зеленський оголосив про підписання двох нових безпекових угод, які охоплюють широкий спектр питань: "В угодах - підтримка санкцій проти Росії, підтримка нашого вступу в ЄС і НАТО, підтримка нашого захисту, наших воїнів, всіх наших людей, відбудови".

Програма візиту передбачає не менше десяти зустрічей з країнами лідерами. Особливу увагу Зеленський приділив запланованим переговорам у Конгресі США: "Сьогодні будуть зустрічі в Конгресі США - обидві партії, обидві палати. Ми цінуємо американську підтримку і будемо сьогодні говорити про те, як додати нашій взаємодії з Америкою ще більше хороших результатів. Бажано далекобійних і далекосяжних".

Президент висловив вдячність усім, хто підтримує Україну, і завершив звернення словами: "Дякую всім, хто допомагає кожен день. Більше сили і ближче до справедливого миру. Слава Україні!"

Читайте також