Зеленський анонсував збільшення кількості прикордонних військ

Зеленський збільшує чисельність прикордонних військ

Президент України Володимир Зеленський 12 березня погодив подальші кроки розвитку ДПСУ. Ці кроки передбачають збільшення чисельності прикордонних військ, зокрема задля довготривалого захисту кордонів після війни. Про це Зеленський заявив у відеозверненні.

«Будемо збільшувати чисельність прикордонних військ – і з огляду на поточні завдання захисту від російської агресії, і в розрахунку на довготривалий захист кордонів нашої держави після цієї війни», – сказав Зеленський.

За словами Зеленського, він погодив подальші кроки разом з главою уряду Денисом Шмигалем, міністром внутрішніх справ Арсенієм Клименком та іншими урядовцями. Президент відмітив підрозділи та воїнів прикордонних військ, які проявили себе останніми тижнями й місяцями.

Зеленський також висловив вдячність прикордонникам, які протидіють російським диверсантам та знищують російську техніку. Серед них: сержанти Артем Педора та Олександр Пороскун, майстер-сержант Сергій Хоменко, старший сержант Сергій Швець, старший солдат Валех Зарбалієв та головний сержант Андрій Сизонов.

Президент також розповів про заслуховування доповідей стосовно безпеки в державі та енергетики. Він зазначив, що Україна рухається у правильному напрямку та активи, які раніше не працювали на користь держави, зараз приносять до бюджету необхідні результати. Це робить нашу державу сильнішою.

Раніше повідомлялося, що Україна планує відповісти на обстріл Кривого Рогу, внаслідок якого загинули та постраждали мирні жителі.