Зеленський дав Сирському карт-бланш на будь-які кадрові перестановки у ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ має необмежені повноваження проводити кадрові зміни до армій

Президент України Володимир Зеленський заявив, що головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський має необмежені повноваження проводити кадрові зміни у військових підрозділах. Про це він повідомив у вечірньому зверненні 2 березня.

Президент наголосив, що він щодня спілкується з західними партнерами щодо допомоги Україні та слухає доповіді військових. Він також зазначив, що головнокомандувач перебуває на фронті та має повний контроль над кадровими змінами у Збройних Силах України та штабах будь-якого рівня.

"Щодня головком і командувачі на фронті, саме там, де потрібно. Головком має карт-бланш на кадрові зміни в армії, у штабах будь-які", - сказав президент.

Зеленський підкреслив, що всі командири Збройних Сил України повинні знати та розуміти реальні потреби фронту та бути наочними прикладами для солдатів та сержантів. Він також заявив, що після повернення Сирського з фронту, президент почує його доповідь та пропозиції щодо подальших змін та дій.

Раніше Олександр Сирський оголосив про кадрові зміни серед командирів бригад, які не володіють ситуацією та створюють загрозу особовому складу. Зараз глава ЗСУ знаходиться на сході України, де проводить аудит у військових підрозділах.