Зеленський: готуємо максимальні результати для держави на осінь

Президент Зеленський підготовляє плани на осінь
Президент Зеленський підготовляє плани на осінь

Президент України Володимир Зеленський у своєму щоденному зверненні 2 жовтня розповів про ключові питання, які обговорювалися протягом дня. Серед головних тем - доповідь керівника Служби зовнішньої розвідки, ситуація на фронті, російський ракетний удар по Одеській області та зустріч з керівницею USAID.

Зеленський повідомив про доповідь керівника Служби зовнішньої розвідки Олега Іващенка щодо посилення Служби та роботи з чутливою інформацією. "Зараз на всіх напрямках та на всіх рівнях ми готуємо максимальні результати для держави на осінь", - зазначив президент.

Щодо ситуації на фронті, Зеленський подякував українським військовим за стійкість та відвагу, особливо на Донеччині. "Щотижня попри все наші воїни забезпечують справді відчутне ураження окупанту, і це найголовніше – виснажувати ворога й забезпечувати Україні можливість переконувати партнерів у саме таких кроках, які здатні принципово, стратегічно змінити воєнну ситуацію", - наголосив він.

Президент також розповів про нічний ракетний удар по Одеській області: "Минулої ночі російська армія завдала чергового удару по Україні 'шахедами'. Зокрема, є влучання в Одеській області, в Ізмаїльському районі, зовсім неподалік від кордону Румунії. 'Шахеди' вдарили по звичайній цивільній інфраструктурі – поромному терміналу, по вантажівках, по складу із зерном".

Зеленський підкреслив необхідність міжнародної співпраці у протиповітряній обороні: "Україна давно говорить усім сусідам, усім основним партнерам: треба взаємодіяти, треба разом збивати 'шахеди', збивати ракети, а надто в районах, які поруч із державами НАТО. Це абсолютно можливо".

Наприкінці свого звернення президент розповів про зустріч з керівницею USAID Самантою Пауер, на якій обговорювалися питання відновлення України та будівництва укриттів. "Зараз, перед зимою, дуже важливо пришвидшитись із реалізацією всіх наявних проєктів – захисних в енергетиці, безпекових у громадах – для шкіл, для лікарень", - зазначив Зеленський.

Читайте також