Зеленський: Готуємо рішення, які полегшать опалювальний сезон

Зеленський: Готуємо рішення, які полегшать опалювальний сезон

Президент Володимир Зеленський повідомив, що сьогодні відбулася нарада з урядовцями та командою Офісу та секретарем РНБО щодо ситуації з енергетикою. Вже зараз готуються рішення, які зроблять проходження опалювального сезону надійнішим та дадуть більше можливостей людям в цей складний період з погляду енергетики, дефіцитів і відключень.

Зеленський доручив представити деталі того, що держава може зробити і конкретні напрями роботи з енергетики.

Президент розповів про зустріч з маршалком польського Сейму, на якій обговорювалися захист України, людей та енергетики від російських терористичних ударів. Обговорили також двосторонній порядок денний наших країн, а також дипломатичні заходи, які можуть посилити співпрацю між народами в регіоні.

Також повідомлено про два приєднання до комюніке Саміту миру. Зеленський наголосив, що Україна поважає всі нації і вважає їх рівними, у відмінності від Росії, яка має колоніальний погляд на світ.

Президент зазначив, що працює над активізацією роботи груп щодо пунктів Формули миру, зокрема щодо енергетики. Важливо повернути енергетичну безпеку та подолати російське ставлення до енергії та енергоресурсів як до зброї.

Ліміти світла будуть змінюватися з 24 червня: електрика, що йде на критичну інфраструктуру, буде відніматися з доступної електроенергії, а нові ліміти будуть встановлені для населення в областях. Про це повідомив радник прем'єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко.

Кабінет міністрів України рекомендував органам державної влади зменшити споживання електроенергії, а також правоохоронним органам, судовій владі та іншим держорганам зробити аналогічні кроки. Місцевій владі доручили обмежити вуличне освітлення.

Читайте також: