Зеленський і Кулеба висловилися про майбутній саміт миру у Швейцарії

Зеленський розкрив перші подробиці про саміт миру у Швейцарії

Президент Володимир Зеленський повідомив у соцмережі Twitter про деталі саміту миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоку. Згідно з його словами, на саміт запрошено глав держав та урядів з усього світу. Саміт стане платформою для обговорення шляхів досягнення миру для України відповідно до Статуту ООН та міжнародного права. Зеленський наголосив, що всі держави, що отримали запрошення, показали свою відданість принципам цих організацій. Він також наголосив на глобальному значенні саміту та потребі захищати міжнародне право та мирне співіснування.

Україна не бачить сенсу кликати Росію на саміт миру

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що немає потреби запрошувати Росію на саміт миру, проте після консолідації позицій міжнародної спільноти контакти з Москвою будуть необхідні. Його переконанням є те, що саміт має на меті об'єднати країни, які поділяють принципи і підходи, після чого можлива комунікація з Росією та її участь у переговорах.

Українську формулу миру підтримали понад 80 держав світу

Глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що уже понад 80 держав підтримали українську формулу миру. Він вважає, що якщо весь світ об'єднається навколо цієї формули, Росія не зможе продовжувати воєнні дії, а світ отримає платформу для вирішення конфліктів.