Зеленський ініціював позбавлення зрадників державних нагород

Зеленський позбавляє зрадників держнагород
Зеленський позбавляє зрадників держнагород

Засідання Ставки Верховного Головнокомандувача

16 липня 2024 року президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача та підписав важливі документи. Про це він повідомив у своєму вечірньому зверненні.

На засіданні обговорювалася ситуація на фронті з особливим акцентом на Покровському напрямку. Президент вислухав доповіді головнокомандувача ЗСУ Сирського, начальника Генштабу Баргилевича, міністра оборони Умєрова, керівника ГУР Буданова та голови СБУ Малюка.

"Над всім цим ми працюємо дуже детально щодо постачання зброї, виконання домовленостей з партнерами і швидкої логістики. Це абсолютний пріоритет", - наголосив президент.

Також було повідомлено про підписання двох важливих документів: указ про нагородження 266 військовослужбовців державними нагородами та законопроект про позбавлення державних нагород осіб, які підтримують країну-агресора.

"Це стосується тих, хто отримував державні нагороди України, але обрав ворога і зараз підтримує Росію. Вони заслуговують тільки на одне звання - зрадники", - пояснив президент.

Зеленський закликав Верховну Раду якнайшвидше розглянути цей законопроект, наголосивши, що нагородою для таких осіб буде відповідальність перед Україною та її громадянами.

Читайте також