Зеленський ініціював велику перевірку системи МСЕК через махінації з інвалідністю

Велика перевірка МСЕК через інвалідність
Велика перевірка МСЕК через інвалідність

Зловживання у системі медико-соціальної експертизи в Україні

На засіданні Ради національної безпеки і оборони України були розглянуті факти зловживань у системі медико-соціальної експертизи. Президент Володимир Зеленський повідомив про виявлення численних порушень при оформленні інвалідності посадовцями.

Керівники силових відомств, такі як голова СБУ Василь Малюк та міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, зазначили факти випадків фальшивого оформлення інвалідностей серед державних службовців.

Президент підтримав рішення Ради щодо реформування системи медико-соціальної експертизи. Основні зміни включають повну цифровізацію процесу проходження медико-соціальних експертних комісій, посилення контролю за деклараціями членів МСЕК та перегляд необґрунтованих рішень щодо інвалідності посадовців.

Додатково, планується провести аудит пенсійних нарахувань і внести зміни до законодавства для невідкладного реформування системи медико-соціальної експертизи в Україні.

Зеленський доручив Премʼєр-міністру Денису Шмигалю прийняти необхідні заходи на рівні центральних органів виконавчої влади, включаючи кадрові рішення. Також президент наголосив на важливості політичної відповідальності Генерального прокурора за ситуацію в органах прокуратури.

Читайте також