Зеленський на Саміті майбутнього: Путін не вкраде мирне майбутнє

Зеленський на Саміті майбутнього: Путін не вкраде мирне майбутнє
Зеленський на Саміті майбутнього: Путін не вкраде мирне майбутнє

Президент України Володимир Зеленський виступив на Саміті майбутнього в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку 23 жовтня. У своїй промові він підкреслив важливість глобальної єдності та зусиль України щодо об'єднання націй.

Зеленський подякував країнам, які беруть участь у розробці Пакту майбутнього та інших глобальних ініціатив. Він також згадав про підготовку до другого Мирного саміту, де планується представити документ, заснований на українській формулі миру.

Президент закликав світову спільноту підтримати Україну в її прагненні до мирного майбутнього. "Путін уже вкрав багато, але він ніколи не вкраде майбутнє для світу", - підкреслив Зеленський.

Раніше, виступаючи на церемонії нагородження премією Американської академії досягнень, Зеленський зазначив, що наступні кілька місяців будуть вирішальними для результату російсько-української війни. Він закликав союзників діяти швидко, щоб не втратити можливість визначити майбутнє.

Президент також презентував план перемоги, який він має намір представити США та іншим союзникам. За його словами, цей план дозволить "сформувати світ, у якому житимуть наші діти та їхні діти".

Також відбулась зустріч Зеленського із Шольцем: про що домовилися лідери України та Німеччини у Нью-Йорку.

Читайте також