Зеленський нагадав, скільки систем Patriot потрібні Україні

Зеленський нагадав, скільки систем Patriot потрібні Україні

Президент України Володимир Зеленський виступив на міжнародній Конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference 2024) у Берліні. Він заявив, що Росія щодня скидає на українські міста й села до ста керованих авіаційних бомб. Президент підкреслив, що основна перевага Росії над Україною - це перевага в небі, і відповіддю на цей терор є протиповітряна оборона.

Зеленський подякував Німеччині за допомогу в захисті українського неба і зазначив, що щоб закрити основні міські агломерації, потрібно щонайменше сім додаткових систем "Петріот". Він наголосив, що це буде драйвером збереження нормального життя в Україні та гарантією, що економічне життя країни не буде зруйноване.

Україна спільно з Німеччиною, Нідерландами, США та іншими партнерами працює над забезпеченням більшої кількості систем протиповітряної оборони.

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про передачу Україні третьої системи "Петріот" та установок IRIS-T протягом наступних тижнів та місяців. Канцлер закликав присутніх підтримати ініціативу Німеччини зі збільшення спроможності захисту українського неба.

Читайте також: