Зеленський назвав умови та можливе місце для другого Саміту миру

Зеленський обговорює можливості другого Саміту миру
Зеленський обговорює можливості другого Саміту миру

Президент України Володимир Зеленський розповів про можливе місце проведення другого Саміту миру. Цю інформацію він надав у інтерв'ю The Times of India.

Згідно з словами Зеленського, проведення саміту можливе у Індії. Водночас, він підкреслив, що Україна готова розглянути пропозиції інших країн з питання завершення війни, але за умови дотримання українського формату.

"Ми вже говорили з Моді (прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді, - ред.). У нас є площадка для проведення Саміту миру, і я вважаю, що другий саміт можна було б провести у будь-якій поважній столиці. Це, безумовно, може бути Індія, і прем'єр-міністр може організувати такий саміт", - зазначив президент України.

Крім цього, президент наголосив на необхідності підготуватися до наступного засідання саміту миру. Він також бажає почути пропозиції від різних країн, зокрема Китаю, Бразилії, Індії, країн Європейського союзу та країн Африканського континенту.

"Будь ласка, якщо є пропозиції від Китаю чи Бразилії, то тільки на умовах нашого формату, оскільки ми ведемо війну. І я думаю, що такий саміт можна організувати в Індії", - додав Володимир Зеленський.

Також варто згадати, що Зеленський дозволив іноземцям стати офіцерами Збройних Сил України.

Читайте також