Зеленський назвав втрати Росії у війні проти України

Карта Росія з червоними плямами
Карта Росія з червоними плямами

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що російські військові зазнали значних втрат під час вторгнення в Україну.

За словами Зеленського, Росія втратила 650 тисяч осіб убитими та пораненими на фронті. Він зазначив, що багато мобілізованих російських солдатів стали жертвами власного страху перед смертю або пораненням.

"Складно воювати з Росією, де закон один - якщо вони не йдуть вперед, на них власні ж розстрілюють. Росія сама вбила багато своїх солдатів через страх перед смертю або пораненням. Вони не рахують кількість, але близько 650 тисяч вже загинуло або отримало поранення", - заявив Зеленський.

Крім того, президент зазначив, що російські військові не забирають трупи своїх воїнів.

"Їхні люди розкладаються на землі, вони не забирають своїх загиблих. Це лице Путіна та цієї війни. Вони використовують їхні трупи, щоб продовжувати воювати проти нас. Це їхні методи", - сказав Зеленський.

Згідно з повідомленням, коли українські військові вийшли на Курську область і вдарили по російській території, росіяни почали вбивати цивільних осіб, які залишилися у будинках.

"Наші військові діляться з ними їжею та водою, оскільки вони цивільні особи, а не військові. Ми бачимо трупи російських цивільних, які постраждали від обстрілів. Ось такий у нас спосіб вести війну", - додав глава держави.

Нагадаємо, Зеленський оголосив продовження військового стану та мобілізацію в Україні.

Читайте також