Зеленський обговорив із Сунаком ситуацію на фронті - деталі

Президент України Володимир Зеленський здійснив телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Глава держави висловив подяку голові британського уряду за сильну підтримку України, яку він висловив в британському парламенті 23 жовтня. Про це повідомила пресслужба президента.

Зеленський також висловив свою вдячність Сунаку за всі різнобічні форми допомоги, яку надає Велика Британія, зокрема за недавній пакет оборонної підтримки вартістю 100 млн фунтів стерлінгів.

У розмові також була згадана поточна ситуація на фронті.

Президент Зеленський розповів, що "Росія буде намагатися окупувати всю Донбас. Загарбники вже зробили кілька спроб оточити Авдіївку, але наші солдати кожного разу їх зупиняли і відбивали, завдаючи небезпечних втрат для ворога. Принаймні одна бригада була втрачена під час цих спроб", - розповів президент.

Лідери також обговорили подальшу співпрацю в галузі оборони, зокрема укріплення української протиповітряної оборони за допомогою ракет і засобів боротьби з дронами. Зеленський також розповів Сунаку про небезпеку, яку створюють дії Росії в Чорному морі для мирного судноплавства.

За словами Зеленського, незважаючи на всі загрози, "зерновий коридор" має намір продовжувати свою роботу. Вони також обговорили необхідність впровадження страхування для цивільних суден.