Зеленський обговорив військові завдання та забезпечення армії з керівництвом ЗСУ

Зеленський обговорив військові завдання та забезпечення армії з керівництвом ЗСУ
Зеленський обговорив військові завдання та забезпечення армії з керівництвом ЗСУ

Зустріч президента з представниками оборонного сектору

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з ключовими представниками оборонного сектору країни. На зустрічі були присутні міністр оборони Рустем Умєров, Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський та начальник Генерального штабу Анатолій Баргилевич.

Головною темою наради стала ситуація на фронті. Учасники обговорили військові завдання на найближчу перспективу та питання забезпечення ефективності дій українських військових на передовій. Зокрема, йшлося про озброєння, військову техніку, забезпечення та комплектування бригад.

Аналіз ситуації та успіхи в Курській операції

Олександр Сирський детально доповів про ситуацію на всіх напрямках ведення бойових дій та відбиття атак противника. Особливу увагу було приділено Курській операції. За словами президента, українські війська зберігають позиції та не дозволяють ворогу розширювати війну на території України.

Зеленський наголосив на важливості створення "буферної зони" поблизу українського кордону на російській території замість планів росіян щодо такої зони в Україні. Він висловив вдячність українським воїнам за їхню хоробрість.

Результати наради та переговори з партнерами

Президент також підкреслив значення Курської операції для поповнення обмінного фонду України, що дозволило звільнити значну кількість українців з російського полону.

За підсумками наради були оновлені завдання для переговорів з партнерами щодо оборонної підтримки України.

Читайте також