Зеленський особисто поїде на зустріч "Рамштайн" у Німеччині, - Spiegel

Зеленський на зустрічі з
Зеленський на зустрічі з "Рамштайн" в Німеччині

Президент України Володимир Зеленський може приїхати на засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн", яке відбудеться у Німеччині 6 вересня.

Як повідомляє німецьке видання Spiegel, Зеленський має намір особисто звернутися до західних партнерів з проханням постачати Україні зброю для боротьби з Росією, зокрема ракети великої дальності та системи протиповітряної оборони.

Заявлений метою візиту Зеленського на зустріч міністрів оборони держав, які підтримують Україну, є переконати їх у серйозності ситуації.

Візит Зеленського на базу військово-повітряних сил США у Рамштайні зробить засідання політичним, наголошує Spiegel. З початку російсько-української війни міністри регулярно зустрічаються у Рамштайні для обговорення спільних зусиль щодо надання Україні військової допомоги.

Видання вважає, що приїзд Зеленського додасть зустрічі політичного значення.

У зустрічі Контактної групи на базі "Рамштайн" також візьме участь міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Він попередньо зустрінеться з міністром оборони України Рустемом Умеровим, який раніше відвідав США.

Основна тема обговорення між Умеровим і Пісторіусом стосуватиметься того, чи може Німеччина зібрати додаткові пакети озброєння на майбутні місяці, незважаючи на бюджетні обмеження.

Раніше Зеленський в коментарі висловився щодо ракетних ударів РФ, візиту прем'єра Ірландії та операції в Курській області.

Читайте також