Зеленський підбив підсумки зустрічі з Байденом у Вашингтоні

Зустріч Зеленського з Байденом у Вашингтоні
Зустріч Зеленського з Байденом у Вашингтоні

На 75-му саміті НАТО в Вашингтоні відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом США Джозефом Байденом. Зеленський висловив свою вдячність адміністрації США за підтримку України та розповів про результати цієї підтримки.

Зеленський особливо відзначив особисту заяву Байдена після російського удару по дитячій лікарні "Охматдит" і рішення США посилити протиповітряну оборону України. В результаті, Україна отримає п'ять нових зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Зеленський також наголосив на важливості боротьби з російськими керованими авіабомбами та висловив надію на підтримку США у проведенні другого Саміту миру для України.

Байден зазначив, що Україна вдало зупинила просування росіян на Харківщині і завдала їм втрат. Він відзначив, що оборонний пакет для України є восьмим, який він підтримав після прийняття закону про національну безпеку. Також він повідомив, що працює над отриманням літаків F-16 для України від союзників по НАТО.

Зеленський високо оцінив рішення Байдена щодо посилення української протиповітряної оборони і назвав його "сильним рішенням, яке допоможе нам боротися з російським терором". Він також прокоментував очікування від НАТО, поставки озброєнь, дії Орбана та питання ударів по РФ.

Читайте також