Зеленський підписав три євроінтеграційні закони

Сьогодні, 8 грудня, президент Володимир Зеленський ухвалив чотири суттєві закони, що стосуються євроінтеграції. Про це було повідомлено народним депутатом Ярославом Железняком у Telegram.

Як стверджує Железняк, сьогодні глава держави підписав кілька важливих законів, які допоможуть Україні під час її вступу до Європейського союзу. Ці закони включають:

  • 10203-1 – розширення кадрового складу Національного антикорупційного бюро України на 300 працівників;
  • 10262 – надання Національній агентурі з питань запобігання корупції повноважень перевіряти майно, яке здобуто до прийняття на публічну службу;
  • 10288-1 – врахування експертної оцінки Ради Європи та її органів щодо прав національних меншин (спільнот) в окремих сферах;
  • 10060 – встановлення незалежності Спеціалізованого антикорупційного прокурора.

За словами Железняка, закон щодо розширення кадрового складу НАБУ на 300 осіб було підтримано 332 народними депутатами на другому читанні, а закон, що дає можливість Національній агентурі з питань запобігання корупції перевіряти майно посадових осіб, яке придбане до початку служби, було підтримано 308 депутатами. Документ щодо національних меншин мав підтримку 317 народних депутатів.

Нагадаємо, що в своєму вечірньому зверненні 7 грудня Зеленський заявив про те, що Верховна Рада має проголосувати найважливіші закони, які є необхідними для вступу України до ЄС, в найближчий час.