Зеленський прибув до Ісландії: п'ять прем'єрів обговорять План перемоги України

Зеленський з прем'єрами обговорює План пермоги
Зеленський з прем'єрами обговорює План пермоги

Зеленський прибув до Ісландії для участі у семінарі Україна - Норвегія

Президент Володимир Зеленський прибув до Ісландії для участі у четвертому саміті Україна - Північна Європа. Під час робочого візиту він планує провести двосторонні переговори з прем'єр-міністрами п'яти північноєвропейських країн.

"Вперше прибув до Ісландії з робочим візитом. Візьму участь у четвертому саміті Україна - Північна Європа та проведу двосторонні переговори з його учасниками: прем'єрами Ісландії, Данії, Норвегії, Фінляндії та Швеції", - повідомив президент у соціальних мережах.

Програма візиту передбачає зустрічі з президентом Ісландії та представниками парламенту країни, а також участь у засіданні Північної ради. Основні теми переговорів будуть стосуватися підтримки Плану перемоги, фінансування виробництва зброї, підготовки до зими та питань морської безпеки.

Особлива увага буде приділена обмеженню російського тіньового флоту та підсиленню оборонної підтримки України. Зеленський наголосив, що країни Північної Європи є важливими союзниками України, а формат саміту є одним із найефективніших багатосторонніх майданчиків співпраці.

Читайте також