Зеленський прокоментував резолюцію ГА ООН щодо ядерної безпеки і ЗАЕС

Зеленський коментує ГА ООН щодо ядерної безпеки
Зеленський коментує ГА ООН щодо ядерної безпеки

Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, яку ініціювала Україна, щодо безпеки та захисту ядерних об'єктів, зокрема Запорізької АЕС.

Президент України Володимир Зеленський вважає це ще одним важливим кроком до поваги до Статуту ООН та міжнародного права.

"Сьогодні зроблено ще один важливий крок на шляху до відновлення поваги до Статуту ООН і міжнародного права.Генеральна Асамблея ООН схвалила резолюцію "Безпека та захищеність ядерних об'єктів України, включаючи Запорізьку АЕС", яку ініціювала Україна. Резолюція підтверджує необхідність демілітаризації та деокупації ЗАЕС на тлі невиконання Росією резолюцій керівних органів МАГАТЕ", - зазначив глава держави.

Зеленський наголосив, що це голосування є продовженням дискусій і рішень, ухвалених на першому Саміті миру, де питання радіаційної та ядерної безпеки були ключовими.

"Я дякую всім нашим партнерам за допомогу відновленні безпеки у всіх сферах, що була руйнована російською агресією. Працюючи разом, ми можемо захистити основні норми міжнародного права та спільні цінності", - сказав глава держави.

Читайте також