Зеленський провів телефонну розмову з Байденом: обговорили новий оборонний пакет та План перемоги

Зеленський та Байден обговорили новий оборонний пакет
Зеленський та Байден обговорили новий оборонний пакет

Президент України Володимир Зеленський здійснив телефонний дзвінок до Президента США Джозефа Байдена, під час якого обговорили важливі питання підтримки України і подальшої співпраці між країнами.

У своєму повідомленні в соціальних мережах Зеленський висловив свою вдячність за "неверну підтримку України від початку російської агресії". Він підкреслив важливість лідерства Президента Байдена та підтримки США у захисті незалежності України.

"Лідерство Президента Байдена в об'єднанні світу та міцна підтримка Америки були вирішальними факторами, що допомогли Україні встояти і захистити нашу незалежність", - зазначив український лідер.

Зеленський також подякував за новий оборонний пакет на суму 425 мільйонів доларів, який включає системи протиповітряної оборони та дальнобійну зброю. Він також запропонував розглянути можливість спільного виробництва зброї і обговорив важливість додаткових тренувань для українських військових.

Під час розмови було приділено увагу майбутньому онлайн-засіданню Української оборонної контактної групи у форматі Рамштайн. Президент України повідомив Байдена про своє звернення до українського парламенту, де План перемоги отримав підтримку всіх парламентських партій і груп.

Зеленський також повідомив про свої плани представити цей план партнерам з ЄС на засіданні Ради Європи. Він подякував США за готовність допомогти Україні зміцнити позиції для примусової дипломатії щодо Росії і наголосив на продовженні роботи над втіленням Формули миру.

Читайте також