Зеленський провів засідання Ставки: 3 головні теми

Зеленський на засіданні Ставки: політика, економіка, корупція
Зеленський на засіданні Ставки: політика, економіка, корупція

Засідання Ставки Верховного Головнокомандувача

Президент України Володимир Зеленський повідомив про проведення важливого засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому обговорювалися важливі питання для зміцнення обороноздатності країни. Глава держави поділився цією новиною у своєму телеграм-каналі 20 вересня.

Підготовка до захисту енергетичної інфраструктури

На засіданні було розглянуто три ключові теми, першою з яких стала підготовка до захисту енергетичної інфраструктури в зимовий період. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та міністр енергетики Герман Галущенко доповіли про стан інженерного захисту об'єктів, графік завершення укріплень та розміщення систем радіоелектронної боротьби (РЕБ) і протиповітряної оборони (ППО). Особлива увага була приділена розташуванню систем Patriot, які Україна очікує отримати найближчим часом.

Виробництво ракет, дронів та засобів РЕБ

Другим важливим питанням, розглянутим на засіданні, стало власне виробництво ракет, дронів та засобів РЕБ. Віцепрем'єр Михайло Федоров, міністр оборони Рустем Умєров та міністр закордонних справ Андрій Сибіга представили доповіді з цього питання. Було прийнято рішення щодо забезпечення довгострокових державних контрактів та залучення іноземних інвестицій для максимальної реалізації потенціалу української промисловості.

Ситуація на фронті

Третім пунктом порядку денного стала ситуація на фронті. Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський доповів про стан справ на всіх основних напрямках. Крім того, були заслухані доповіді керівників розвідувальних служб - Кирила Буданова та Олега Іващенка.

Читайте також