Зеленський провів засідання Ставки: обговорили ситуацію на фронті та ракетну програму

Зеленський на засіданні Ставки
Зеленський на засіданні Ставки

Засідання Ставки Верховного Головнокомандувача

23 липня 2024 року президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Про це повідомив глава держави у своєму телеграм-каналі.

На засіданні головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський та начальник Генерального штабу Анатолій Баргилевич доповіли про зміни в оперативній ситуації на фронті. Учасники обговорили прогнози подальшого розвитку подій та плани дій українських військ. Окрему увагу приділили питанню комплектації бригад для своєчасної ротації.

"Багато уваги приділили можливостям завдавати ударів за лінію фронту", - зазначив президент Зеленський.

Учасники Ставки проаналізували ефективність українських безпілотників різних типів та тактику російської армії щодо застосування дронів. Також оцінили результативність засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) та інших методів протидії безпілотним літальним апаратам.

Важливою темою обговорення стала ракетна програма України. За словами Зеленського, ведеться активна робота над зменшенням залежності від постачання ракет партнерами, зокрема для систем протиповітряної оборони.

З доповідями щодо ракетної програми виступили міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк та віцепрем'єр-міністр з питань інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

Читайте також