Зеленський: Росія готує новий наступ біля українського кордону, демонструючи небажання миру

Зеленський: Росія готує новий наступ біля українського кордону, демонструючи небажання миру

Зеленський закликав світових лідерів до наближення миру

Президент України Володимир Зеленський звернувся до світових лідерів напередодні Саміту миру, який має відбутися 15 червня за ініціативи України та Швейцарії.

У своєму зверненні з Харкова, міста на сході України, що постійно потерпає від російських обстрілів, Зеленський закликав лідерів світу проявити своє лідерство у наближенні миру.

Президент України наголосив на тому, що Росія є єдиним джерелом агресії і постійно намагається розширити війну.

"Буквально зараз, цими днями, ми захищаємось за 60 кілометрів на північний схід від цього місця від чергової спроби російського наступу. Росія готується до спроби наступальних дій і за 90 кілометрів звідси на північний захід – біля нашого кордону збирається ще одне угруповання військ. Той, хто все це робить, не хоче миру", - заявив Зеленський.

Володимир Зеленський звернувся особисто до Президента США Джо Байдена та лідера Китаю Сі Цзіньпіна із закликом підтримати Саміт миру своїм персональним лідерством та участю. "Ми не хочемо, щоб Статут ООН згорів – згорів так само, як і ці книжки. І сподіваюся, не хочете й ви", - наголосив президент України.

Понад вісімдесят країн вже підтвердили свою участь у Саміті миру, і Україна продовжує працювати з лідерами, запрошуючи їх приєднатися до глобальних зусиль із підготовки цього важливого заходу.

Читайте також: