Зеленський: Росія хоче показати світовим лідерам, що володіє ініціативою

Зеленський: Росія хоче показати світовим лідерам, що володіє ініціативою

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна стримує російський тиск на фронті, зокрема на Харківському та Донецькому напрямках. Він подякував кожній бригаді і підрозділу за їхню роботу.

Зеленський зазначив, що вся харківська операція окупантів має два цілі - послабити українські сили на фронті та зміцнити російську пропаганду. Головне завдання України - зірвати російську спробу розширити війну і не дозволити окупантам зламати фронт і дипломатію.

Президент також повідомив про підготовку першого Саміту миру, який відбудеться у червні в Швейцарії. Він наголосив, що це реальна можливість наблизити чесне закінчення війни, до участі в Саміті запрошуються держави з усіх континентів.

Президент також звернув увагу на захист та відновлення української енергетики після російських ударів, які призвели до втрати частини генерації. Він закликав до раціонального споживання електрики.

Зеленський заявив, що Україна намагається отримати більше захисту протиповітряної оборони (ППО) і подякував всім, хто працює над розробкою та виробництвом української зброї. Він підкреслив, що російському терору не буде безкарності, а Україна буде налаштовуватися на наслідки для РФ.

Читайте також: