Зеленський розкрив нові деталі "плану перемоги" України

Зеленський зустрічається з вищими посадовими особами
Зеленський зустрічається з вищими посадовими особами

Президент України Володимир Зеленський розкрив нові деталі плану перемоги України.

Як передає "Хвиля", про це він повідомив в інтерв'ю NBC News.

За словами Зеленського, план перемоги України має показати, чи готові союзники до того, щоби Київ переміг. Або ж вони бажають лише стримувати російського диктатора Володимира Путіна.

Я хотів показати план перемоги президенту Байдену. Але я хотів його показати після того, як ми матимемо успіх у Курській області. І тому я до цього це не робив. І тому я йому обов'язково це покажу. Наше розуміння як усе має бути, як Україна може перемогти", - сказав президент.

При цьому лідер України пояснив важливу деталь щодо розробки плану. Він особливо наголосив на тому, що план створювався з урахуванням реальної підтримки, яку можуть надати союзники України. Бажання чи позиція Росії не бралися до уваги при складанні плану. Він зазначив, що ця "особливість" була важливою для нього, щоб ніхто потім не перепитував про те, "чи піде на це Кремль".

Від них (росіян, - ред.) не залежить цей план. І в цьому є вибір наших партнерів. Або вони погоджуються, щоб Україна перемогла, або вони не готові до нашої перемоги, а готові лише до стримування Путіна. І я хочу для нашого народу знайти цю відповідь також. Він дуже важливий для цих людей", - пояснив Зеленський.

Крім того, він висловив думку, що план перемоги суб'єктивний і не залежить виключно від України. Тому він не може бути впевненим, що Києву вдасться його реалізувати.

"Але мені здалося, що цей план правильний. І перша його частина була саме операція у відповідь, частину якої ви і побачили на території Курської області", - додав президент.

Нагадаємо,  Зеленський прокоментував масштабні кадрові зміни в уряді України. 

Читайте також

NYT порівняла "мирні плани" Венса та Путіна
сьогодні, 02:30 157 переглянули
Венс і Путін на фото