Зеленський розповів, як просуваються переговори з Польщею і НАТО з приводу перехоплення російських ракет

Зеленський розповідає про переговори з Польщею і НАТО
Зеленський розповідає про переговори з Польщею і НАТО

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква повідомив, що Україна проводить переговори з Польщею та НАТО щодо можливості припинення російських ракет, які летять через Україну до Польщі.

Як заявив він, це питання обговорюється на технічному та юридичному рівнях.

Жовква зазначив, що президент Володимир Зеленський підніс це питання на засіданні Ради Україна-НАТО. Незважаючи на те, що деталі переговорів не розголошуються, заступник керівника Офісу президента підкреслив, що співпраця з Польщею продовжується, а польська сторона змінює свою позицію щодо деяких аспектів цього питання.

"Робота триває, вона просто має бути тихою, тому, коли будуть результати, ви їх обов'язково побачите", - зазначив Жовква.

Також варто відзначити, що підписана недавно угода між Україною та Польщею передбачає розробку механізму збивання російських ракет та дронів Польщею в повітряному просторі України, якщо вони направлені до Польщі.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що політика альянсу щодо неучасті в конфлікті залишається незмінною, але міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський підтвердив, що Варшава розглядає пропозицію України щодо цього питання.

Читайте також