Зеленський розповів, чому не може розпустити свою команду

Президент Володимир Зеленський не може розпустити свою команду, оскільки під час війни вибори проводити не можна. Про це глава держави розповів на пресконференції.

У президента поцікавилися, що він може і має зробити, коли деякі чиновники використовують владу на користь собі, а не суспільству. «Депутати мають займатися своєю роботою, бути моральними авторитетами. На жаль, це не відбувається», – зауважив Зеленський.

Однак, попри це, він зазначив, що не може позбавитися своєї команди, яка складається з 5-6 менеджерів. За словами президента, у такому випадку Україна позбавиться ППО, чого не можна дозволити. «Я не можу їх розпустити, бо тоді будуть вибори. В час війни вибори проводити не можу.  Я зробив все, щоб саме ці депутати проголосували всі антикорупційні закони. Партнери говорять, що кошти, які вони нам надають, зараз не під ризиком», – пояснив Зеленський.

Водночас український лідер зазначив, що працює над зменшенням видатків уряду. «Я працюю над зменшенням видатків уряду, і хочу щоб він ще більше зменшився, щоб більше грошей ішли на фронт», – додав Зеленський.

Зазначимо, раніше журналіст Юрій Бутусов заявив: за допомогою корупційних схем, вибудуваних заступником глави Офісу президента Олегом Татаровим в правоохоронних органах, влада рятує своє оточення від будь-яких кримінальних справ, не даючи їм руху. Міжнародне агентство Reuters оприлюднило статтю, у якій нагадало про корупційні скандали за участю заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Його звинувачують у хабарях та махінаціях.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак потрапив до рейтингу найвпливовіших людей Європи за версією видання Politico в категорії «діячі». Єрмака називають «зеленим кардиналом» України. 

Нагадаємо, член фракції «Слуга народу» Олександр Маріковський шокований корупцією серед колег. Він зазначив, що військові обурені хабарництвом й закликав провести перевірку всередині фракції.

Нагадаємо, що сьогодні, 19 грудня, президент Володимир Зеленський проводить велику пресконференцію з метою підбити підсумки 2023-го, другого року повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Зокрема, президент розповів про новий план мобілізації.

Крім того, президент заявив, що міжнародні партнери не підведуть Україну, про що свідчать плани допомоги від союзників на 2024 рік.