Зеленський розповів про кадрові зміни та відповів на спроби РФ "енергетично знекровити Україну"

Перезавантаження державних інститутів: що змінилося

Президент України Володимир Зеленський оголосив про продовження процесу перезавантаження державних інститутів. За його словами, цього тижня відбулося кілька замін, і це ще не все, що вже готово. Наголос був зроблений на цьому факті.

У своєму відеозверненні, зробленому 30 березня, президент підкреслив, що продовжуються зміни в державних інститутах. Зеленський також заявив, що сьогодні підписані нові укази про звільнення радників, з метою зробити Офіс президента ефективнішим. Серед звільнених були Сергій Шефір, Олег Устенко, Михайло Радуцький та інші.

"Дякую всім солдатам та командирам, які служать саме у такому захисті, які рятують Україну від російського терору. За цю добу відзначилися воїни мобільних вогневих груп у Дніпровській, Полтавській, Херсонській, нашій Одеській області", - зазначив він.

Зеленський також зазначив, що під час останньої ночі відбулися активні дії мобільних вогневих груп та інших розрахунків ППО та Повітряних сил. Президент висловив подяку всім, хто працює на ліквідації наслідків російських ударів та захисту об'єктів енергетики у різних регіонах.

"Це багато людей, які буквально здобувають нормальне життя нашої держави. Працівники ТЕС, інженери, майстри на мережах, електромонтери. Всі, хто відновлює генерацію та постачання електрики. Хочу зараз подякувати всім вам, хто справді все робить, щоб Україна жила нормально - з електрикою, з можливістю працювати. Усі міста та села", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що російські терористи намагаються завдати шкоди українській енергетиці та забезпеченню електроенергії в країні. Він звернувся до керівників інших держав із проханням надати необхідну підтримку та допомогу.

"Америка, Європа, інші наші партнери - кожен знає, чого потребуємо, кожен знає, наскільки це важливо саме зараз допомогти нам захиститися від цих ударів, саме в цей час. Дякую тим керівникам держав та урядів, чиє лідерство саме зараз проявляється, хто справді виконує наші домовленості та стримує слова", - додав Зеленський.

У інтерв'ю The Washington Post, президент також згадав про реакцію США на атаки російських НПЗ. Водночас, він вказав, що Збройні Сили України будуть відступати лише за певних умов.