Зеленський розповів про нову фінансову допомогу та підготовку до навчального року

Зеленський розповідає про фінансову допомогу та навчальний рік
Зеленський розповідає про фінансову допомогу та навчальний рік

Зеленський повідомив про отримання фінансової допомоги від США та роботу над використанням заморожених російських активів

У своєму щоденному зверненні Президент України Володимир Зеленський розповів, що Україна отримала новий транш фінансової допомоги від США у розмірі 3,9 млрд доларів. Водночас, президент зазначив, що Україна працює з Євросоюзом над отриманням ще 4 млрд євро допомоги вже у серпні.

Зеленський підкреслив важливість швидкої реалізації пакетів військової допомоги, наголошуючи, що найважливіше - це забезпечення зброєю наших воїнів. Президент підтвердив, що між оголошенням пакетів допомоги і його застосуванням на фронті має бути якомога менше часу.

Президент також повідомив про роботу над використанням заморожених російських активів. Він зазначив, що є рішення G7 щодо виділення 50 млрд доларів для України з використанням цих коштів.

Також Зеленський зазначив, що уряд працює над підготовкою до нового навчального року та опалювального сезону. Пріоритетом є забезпечення офлайн-навчання в школах, де це можливо з урахуванням безпекової ситуації.

Президент також повідомив про приєднання Ботсвани до комюніке саміту щодо української "формули миру". Він підкреслив, що метою є підготовка реальної основи для справедливого завершення війни ще цього року.

Читайте також