Зеленський розповів, що на Ставці обговорили напрямки на фронті, включаючи РФ

Зеленський розповів про обговорення на Ставці
Зеленський розповів про обговорення на Ставці

Засідання Ставки Верховного Головнокомандувача

Український президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача 9 серпня 2024 року. На засіданні було обговорено широкий спектр питань, пов'язаних з безпекою країни та громадян.

Олександр Сирський, головнокомандувач Збройних Сил України, доповів про ситуацію на важливих напрямках фронту, зокрема на півдні в районах Курахового, Покровська, Торецька, Часового Яру, а також на Луганщині та Харківщині. Була приділена особлива увага оборонним діям на напрямках, звідки Росія наносила удари по українській території.

Микола Олещук, командувач Повітряних сил, представив затверджений план підсилення системи протиповітряної оборони. Метою цього плану є покращення захисту цивільного населення, критичної інфраструктури та військових об'єктів.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко залишив звіт про комплексні заходи з безпеки шкіл, які вже здійснюються у співпраці з місцевими органами влади та громадами. Були обговорені всі аспекти безпеки під час підготовки до нового навчального року.

Олег Іващенко, глава Служби зовнішньої розвідки, повідомив про виявлені нові терористичні плани Росії. Президент запевнив, що Україна готова протистояти цим загрозам.

Засідання завершилося доповіддю глави Служби безпеки України Василя Малюка про спеціальні далекобійні операції служби, які президент оцінив як "дуже результативні дії".

Читайте також

NYT порівняла "мирні плани" Венса та Путіна
сьогодні, 02:30 157 переглянули
Венс і Путін на фото