Зеленський та фон дер Ляєн обговорили енергетичну підтримку та вступ України до ЄС

Зеленський та фон дер Ляєн обговорили енергетичну підтримку та вступ України до ЄС
Зеленський та фон дер Ляєн обговорили енергетичну підтримку та вступ України до ЄС

Президент України Володимир Зеленський провів у Києві зустріч з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Темами розмови стали оборонна підтримка, енергетична безпека та перспективи вступу України до ЄС.

Під час зустрічі Володимир Зеленський висловив важливість захисту та відновлення енергетичної інфраструктури перед зимовим періодом.

Україна повинна мати достатній рівень енергопотужності та запасів електроенергії, щоб забезпечити свої потреби

Урсула фон дер Ляєн представила план підтримки української енергетики, за яким планується відновити енергопотужності на 2,5 ГВт та поставляти 2 ГВт електроенергії до України. За її словами, це дозволить задовольнити близько 25% енергетичних потреб України взимку.

Також Урсула фон дер Ляєн повідомила про пропозицію виділити Україні кредит у розмірі 35 млрд євро з пакета допомоги "Групи семи", які будуть спрямовані на підтримку макрофінансової стабільності країни.

Це буде важливим кроком на шляху до економічного зростання та розвитку України

Зеленський також наголосив на необхідності повного використання заморожених російських активів для захисту України та посилених санкцій проти агресора. Він також обговорив з Президенткою Європейської комісії прискорення процесу вступу України до ЄС та підготовку до другого Саміту миру.

План перемоги

Президент Зеленський розповів, що "план перемоги" має запрацювати в найближчі місяці та буде спрямований на розв'язання основних проблем України.

Читайте також

Зеленський: Україна вже живе за планом "Б"
сьогодні, 17:31 40 переглянули
Президент Зеленський на презентації плану 'Б'