Зеленський у Раді представив план перемоги України: основні тези

Зеленський презентує план перемоги України
Зеленський презентує план перемоги України

Президент України Володимир Зеленський представив свій план перемоги України у війні проти Росії. Він зробив це під час свого виступу у Верховній Раді 16 жовтня. Зеленський повідомив, що його план складається з п'яти пунктів та трьох таємних додатків і якщо все йде за планом, війну можна закінчити до кінця наступного року.

Перший пункт плану стосується запрошення України до НАТО. Зеленський наголосив, що це стане "свідченням рішучості" та покаже, як партнери бачать Україну в архітектурі безпеки. Другий пункт плану - це зміцнення української оборони проти агресора, а третій пункт - розміщення комплексного неядерного пакету, що стримує, якому є секретний додаток. Четвертий пункт плану - посилення економічного потенціалу та посилення санкцій проти Росії, зокрема шляхом використання природних ресурсів України. П'ятий пункт - використання досвіду українських військових після закінчення війни для зміцнення оборони НАТО та Європи.

Зеленський підкреслив, що українська сторона надає партнерам чітке обґрунтування для кожного з підпунктів. Він також зазначив, що деякі додаткові деталі таємних додатків вже були передані деяким країнам, але їх перелік не був згаданий. Зеленський закликав своїх колег до підтримки його плану та співпраці для перемоги в цій війні.

Читайте також