Головна

Зеленський у річницю геноциду кримських татар: Зло оновило форму та пішло проти України

Зеленський на річницю геноциду кримських татар

Зеленський закликає вшанувати пам'ять кримськотатарського народу

Український президент Володимир Зеленський звернувся до нації в день пам'яті жертв геноциду кримських татар, які були депортовані у 1944 році. Він наголосив, що цей злочин проти людяності досі не отримав покарання, а радянський режим не був засуджений.

Зеленський зазначив, що злочинці депортували кримськотатарський народ, включаючи дітей і дорослих, на чужу землю безжально та під акомпанемент брехні. Він також вказав на те, що точне число жертв депортації досі невідоме, але це складає щонайменше третину кримськотатарського народу. Люди змогли повернутись додому лише через десятки років.

"Зневага до людського життя і державне насильство, які панували в минулому столітті, відродились у наш час. Десять років тому старе зло – зло геноциду – оновило форму, змінило ідеологічне прикриття, але не змінило своєї сутності та мішеней і так само пішло проти України, почавши з Криму", - заявив Зеленський.

Зеленський вважає, що зараз Україна має обов'язок відповісти на удари Росії стійкістю, перемогою над окупацією і справедливим покаранням за всі російські злочини війни. Він закликає захищати Україну, людей та правду про події, що відбувалися на її території.

Генеральний прокурор Андрій Костін також заявив, що Україна першою в світі розслідує злочини проти довкілля та кібератаки як військові злочини.

Читайте також: