Зеленський: удар по Харкову – черговий прояв російського божевілля

Уламки вибуху на дорозі Харків-Слов'янськ
Уламки вибуху на дорозі Харків-Слов'янськ

У Зеленського просить захистити українські міста

Президент України Володимир Зеленський звернувся до народу та розповів про атаку на Харків та важливість систем ППО для захисту міст. Він зазначив, що це ще один прояв божевілля Росії. Зеленський також висловив свої співчуття рідним та близьким поранених і загиблих.

Звичайно, якби в нас було більше адекватних, сучасних  систем ППО та авіації, то російський повітряний флот уже зазнав би такого ж краху, як і їхній Чорноморський флот. І російський терор став би просто неможливим. Збивати російську бойову авіацію, російські ракети, їхні дрони – це реально миротворчі заходи.

Зеленський також привітав лідерів, які підтримують Україну та бачать необхідність у захисті її життів. Він висловив вдячність всім, хто допомагає Україні зброєю та працює на її оборонний комплекс. Президент закликав до памʼяті про тих, кого вбили російські вбивці.

Харків постраждав від ракетного удару

У суботу, 25 травня, Росія нанесла новий удар по Харкову, цього разу по будівельному гіпермаркету. Є інформація, що в приміщенні магазину могли перебувати понад 200 людей. Внаслідок атаки зруйнована майстерня освітнього закладу та постраждала будівля ліцею, а також було пошкоджено автівки, супермаркет та кілька багатоповерхових будинків. Раніше, вечері 23 травня, Росія також атакувала Харків, що призвело до вибухів.

Читайте також