Зеленський: Україна представить детальний "план миру" до кінця року

Зеленський: Україна представить детальний

Президент України Володимир Зеленський оголосив про намір країни створити комплексний план для припинення війни з Росією до кінця 2024 року.

Згідно зі словами глави держави, документ буде охоплювати всі аспекти безпеки, які постраждали від російської агресії, а не лише три пункти, зазначені в декларації Саміту миру у Швейцарії.

Під час спільної прес-конференції з президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар у Києві, Зеленський підкреслив, що Україна прагне до миру, але має одночасно зміцнювати свою обороноздатність і розробляти мирну стратегію.

"Ми повинні бути сильними на полі бою. Це не означає, що ми хочемо воювати. Ми хочемо саме миру. Але ми повинні бути сильними. Саме тому ми розвиваємо наше військове виробництво. Росія розуміє тільки силу", - заявив президент України.

Зеленський також повідомив про досягнення в розширенні виробництва безпілотників, систем радіоелектронної боротьби та артилерії, підкресливши важливість подальшого розвитку цих напрямків.

"Тому два речі йдуть пліч-о-пліч - бути сильними на полі бою і розробити детальний план. Цей план буде готовий до кінця цього року", - підсумував глава держави.

Читайте також: